Monday, April 17, 2017

HOW TO THINK POSITIVE

Assalamualaikum and Hi :)


Lamaaaanya tak update kat sini!

Ada ke orang yang baca? haha

Ok just nak share sedikit update tentang kehidupan sekarang..cewah

My tanggungjawab sekarang adalah kepada Pelajaran dan Bisnes..which I really love!

Bisnes ni sebenarnya Lisa tak confident tau..macam boleh ke pergi jauh ni..

Ada ke yang nak jadi anak bisnes bawah aku?

Tapi, tak sampai lima bulan Lisa join Shaklee, dah ada beberapa orang anak under Lisa sendiri :)

Memang bukan mudah nak didik mereka ni..sebab lain orang lain perangai.

Tak tipula kadang-kadang rasa nak giveup je , tapi fikir-fikir balik dorang ni cuma down sekejap je. Lama-lama ok dah

Bila join Shaklee, banyak perubahan yang Lisa dapat terutamanya pada diri sendiri.

Firstly bab FIKIR POSITIF. Sebelum ni Lisa jenis suka fikir sesuatu tu susah.

Tak kira la buat apa pun, belum buat lagi pun benda tu tapi Lisa dah kata susah.

benda ni memang tak bagus la sebab tu menandakan Low Self Confidence.

So bila lama-lama, mentor bagi tips bisnes, cara tarik rezeki, cara supaya customer suka, semua tu memang membantu Lisa.

In study, In real LIFE.

- Belajar bahagi masa
- Belajar korbankan masa rehat
- Ajar diri supaya PAKSA DIRI KELUAR DARI COMFORT ZONE
dan banyak lagi.


I love this business so much..
Secara tak langsung it helps me..
Kewangan, Self-motivation, Soft-skills.

Orang mungkin tak nampak, but memang serius, it helps me :)


Ok got to go! Assalamualaikum!