Tuesday, January 10, 2017

Cara Bancuh ESP Shaklee.

Assalamualaikum!

Korang buat apa tuuu? Ok tak kisah la korang tengah buat apa yang penting tengah baca blog i kan? Mengaku cepat!! So alang-alang korang dah terbaca tu, meh lisa nak share resepi ESP yang sedap. 

Dah beli satu tong haruslah mencuba pelbagai resepi ye. Tetiba terbayang nak buat ice blended taruk ESP haha

ESP ni korang boleh bancuh dengan air apa-apa je asalkan bukan air panas/minuman bergas ataupun kopi. Sebaiknya elakkan. 

Nah kat bawah ni ada resepi ESP untuk korang yang selalu tak tahu nak bancuh dengan apa. I hope it helps!





ESP campur susu Dutch lady Strawberry ni sangat tempting. Rasa nak minum banyak2 kali sebab serious sedap!!





 Ini pulak khas untuk korang yang suka minum ESP macamtu je. Serious sedap jugakk sebab rasa soya yang pekat. Siapa yang FAVOURITE soya memang kena ada ESP kat rumah. Dapat TWO BENEFITS in ONE <3333






Tak perlu ke Chatime lagi untuk dapatkan smoothies mango pudding. Boleh buat sendiri kat rumah cuma puding la kena beli haha

Resepi ni sideline hantar gambar kat group. Masa tengok ni kan rasa macam YA ALLAH sedapnya!! Boleh tak sesiapa buat kan pastu pos kat i?







Ini pulak dengan susu Dutch Lady putih, Tadi tu strawberry kan. Suka korang je tau nak letak apa-apa pun ESP ni. Takde halangan okay :)





Favourite Lisa sebenarnya tak kisah apa-apa. Ikut kordial apa yang ada dalam peti sejuk. 

Biasanya bancuh dengan Ribena.

Kadang-kadang ESP campur MILO

ESP campur OAT + MILO 

ESP campur 3 in 1 Nestum

It can be anything. Korang boleh buat eksperimen dengan ESP nih. Jangan limitkan resepi. Kalau tak tahu boleh tanya lisa terus ok :)




TESTIMONI ESP 


Tak tahu la kenapa tapi sesiapa yang under budget but nak try Shaklee for the first time, selalu ESP jadi pilihan.

Even lisa dulu pun ESP jugak. Sebab masa tu under bajet tapi nak cuba jugak haha

ESP ni menyeluruh daripada semua segi. Korang still kena makan jugak tau jangan skip makan pulak. Ianya sebagai makanan tambahan atau senang kata supplement. So yang dah consume ESP memang rasa effect pada kulit muka + badan mereka.



Nah testimoni sedikit sebanyak untuk korang baca dan fahami :






Ni serious bila minum ESP memang akan rasa kenyang. Cuba tanya kengkawan korang yang consume ESP apa rasa? Mesti jawapan dorang "Rasa kenyang la tak makan pun takpe."

Macam mana iols tahu? Sebab iols rasa benda sama gak haha!










Macam i cakap tadi, korang kalau amik ESP jangan skip makan sebab ESP ni bukan nasi.

Kalau nak kuruskan badan tapi SUSAH NAK DISIPLIN, NAK KAWAL NAFSU haa cadangan lisa sila lah cuba consume ESP.

Badan korang rasa kenyang then tak rasa nak makan apa2 sebab dah kenyang. Rasa macam perut full. 







Sis ni ada masalah alah dan muntah. Bila minum ESP, Alhamdulillah masalah tu dah takde :)

Ingat ESP ni kita yang bujang jeke boleh minum? NO NO NO. Semua peringkat umur boleh minum tau :)

So korang kalau kakak abang yang baru kahwin tu haa belikanla setong untuk dorang. 

Saja nak share dengan korang, ESP ni bagus untuk kuatkan rahim. Memang sangat recommended untuk wanita yang merancang untuk hamil :) 







Badan tak mudah letih and rasa kenyang. Yeayy this is exactly apa yang lisa rasa jugak. Rasa cam ok je buat kerja secara berterusan sepanjang hari. Dan yang paling penting TIDAK MOODY :D



Sebenarnya banyak lagi tau testimoni. Tapi cukuplah iols sharekan secara eksklusif di sini beberapa keping cewah kalau nak tahu lagi meh la whatsapp. Kang banjir whatsapp tu kena spam dengan testimoni ESP ;p 


So rasanya sampai sini dulu lisa share resepi ESP. Siap package testimoni sekali tau haaa :D






Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi Lisa menerusi Whatsapp 019-5678501 :)
Your Shaklee Independent Distributor
Lisa