Friday, December 23, 2016

The happiest dream!




It was 10 am in the morning..if I'm not mistaken..




Malam sebelumnya I couldn't sleep because I was staying up..trying to sleep in the morning but cannot! Guess the caffeine works so much to my body hehe!



So I had this one dream... I am really sure by far it was the happiest dream that I ever had in my life..




So what is it in that dream sampai claim it was my happiest dream?



hehehehehehehhehe




the dream began....




He was in the car. So then I came and want to enter the car..



He sat on the seat next to the driver..




I stood besides the driver door...




He was taking out something then.....





Then....










then......


















then.......................
















then..................















then...................................

















he showed me THREE RINGS!!!!!!!!!!!











and sambil tunjuk tu, he even said "taraaa tengok ni cincin untuk awak."










Why 3 rings?? I have no idea~ hahahah






I remembered myself in that dream, takdela terkejut and happy sangat..macam "oh ok cincin....."







tapi pelik...






so I said to him "why got three rings?"














He replied.."beli untuk merisik, bertunang dgn kahwin sekali..senang! beli sebab ada promotion."










I said.."why so suddenly?????" 











Masa tu tak terfikir part beli 3 cincin sebab ada promotion hahaha!!











Then I don't know what happen...next dream chapter.....!







**************





I was late...I ran onto the stairs...







Then I saw something happen at the ruang tamu..







I don't know but it was blurry.. what happen pun taktau la but then I heard someone was telling me...








"Tula lambat...rugi tak tengok tadi!"








I was like...searching for the suara all over the place..











Where did it came from???And most importantly, FROM WHOM??









WHO SAID IT? I don't know about that either hahaha!









But I remember myself wearing a white gown dress...with veil on top of my head..







***********



Next chapter..








I suddenly felt happy...Like I don't know how to describe but I felt TRULY HAPPY!!!





Then at one time...





I remembered whispering to myself...







"Oh camni ke perasaannya bertunang & jadi hak milik orang???"










THE END!










Then I woke up with seribu satu persoalan...




What kind of dream is that??!!!!




Dahla in the middle of study week lagi! hahaha

Pastu takleh go nya, those 3 rings dibeli time promotion???? what?? agakla hahaha




I saved here sebab benda ni meaningful. Teehee. Bukan selalu nak dapat mimpi macamni. :D








************


To be truth, I didn't think anything related to marriage now sebab dah selalu sangat ditanya and selalu sangat disuruh kahwin because-I-am-the-oldest.





So sebab dah selalu kena tanya, hati ni dah macam kebal dah haha!




Kalau dulu sikit2 nak terasa..sikit2 nak touching bila degree tak habis orang lain dah habis pastu boleh kahwin awal blablablabla.



Pastu macam wait...keadaan sekarang ni macam belum membenarkan untuk ke arah itu so why you stress sangat sebab orang sekeliling dah kahwin? Nak berlumba ek sape kahwin dulu?



Perasan tak banyak je benda yang belum dicapai lagi?
Perasan tak kahwin tu bermaksud menambah tanggungjawab?
Perasan tak kahwin tu perlukan ilmu?



Honestly dah redha tak kisahla nak kahwin bila but not now la :)



Not even close to engaged because we once pernah la discuss taknak engaged, nak terus je! haha jimat




Lagipun kita taktau siapa jodoh kita kan. Nak berangan lebih2 takde gunanya tapi doa semoga dia tu jodoh kita wajib ada :)







But still, itu the best mimpi! haha kbai until next entry inshaaAllah :)



Assalamualaikum! :)



Sunday, December 18, 2016

Berbisnes dengan Shaklee :)

Assalamuaikum..

Harini lisa nak share tentang apa yang bestnya berbisnes Shaklee dan apa yang Shaklee tawarkan pada semua ahli. Sebab sebelum lisa join, memang lisa dah consume Shaklee dulu.

Bila yakin dengan kesan positif pada badan lisa and kulit secara keseluruhan, memang tak toleh belakang dah. Memang terus yakin je nak berShaklee!

Sebenarnya tujuan utama lisa berbisnes adalah untuk cari side income. Sebab masatu lisa fikir umur dah 22, sepatutnya boleh cari duit sendiri. Ni pun faktornya datang daripada tengok kawan2 yang dah kerja and boleh enjoy dengan duit sendiri. Plus taknak susahkan parents selalu bagi duit setiap bulan. Walaupun mereka mampu, tapi kita sebagai anak mesti ada rasa bersalah tu kan :(

Selain tu, tujuan lain jugak adalah untuk lisa dapat harga ahli yang memang sangat la murah berbanding harga runcit. Sebab lisa makan sendiri pun dah lama so memang nak harga murah tu hehe :D


Bila lisa dah join, baru tahu kenapa ramai sangat ahli berbisnes dengan Shaklee. Nak tahu apa yang Shaklee tawarkan pada semua ahli?


  • Peluang cerah dalam Shaklee
  • Modal yang sangat rendah
  • MLM yang sangat adil dan tidak seperti MLM lain yang hanya menguntungkan orang atas dan mencari ahli semata tetapi kami berpegang dengan produk kami yang terbaik
  • Shaklee adalah syarikat yang stabil dan telah lama bertapak di Malaysia dengan produk yang diyakini HALAL, SELAMAT, dan mendapat kelulusan KKM



Meh lisa nak share kelebihan buat bisnes. Shaklee menawarkan 3C :

  • Cash
  • Car 
  • Convention


1. Cash ialah untung berbentuk duit yang Shaklee akan berikan setiap bulan. Cash ni datang dalam bentuk Untung Jualan dan Untung Bonus. Untung Bonus tu anda akan dapat lagi banyak, bukan satu je tau. Shaklee ni banyak sangat bonus nak bagi kita! :)


2. Car ialah bonus kereta yang akan diberikan oleh Shaklee. Anda beli kereta idaman lepastu Shaklee yang akan bayarkan ansuran bulanan. Best taakkk beli kereta tapi ada orang bayarkan? haaa gitu la hehe. Lisa berangan la bestnya kalau boleh beli Honda Civic baruuu lepastu Shakee bayarkan! :D


3. Convention ialah untuk ahli yang efektif akan dapat award semasa majlis tu dijalankan. Ahli bukan je dapat duit untung bonus + jualan, and dapat kereta, malah akan dapat peluang bercuti dan mengerjakan umrah dengan percutian yang ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee. And boleh bawak parents jugak tau masa bercuti ni. Layanan of course first class and five star :)



Sejujurnya lisa pernah ada pengalaman join bisnes MLM lain, dan hasilnya tak macam yang lisa harapkan sebab takde orang guide. Ilmu bisnes tu lisa tak dapat. Kira macam berbisnes tapi macam sia-sia je huhu



Apa yang lisa nak tekankan, sebenarnya perkara yang paling penting dalam bisnes ni adalah untuk pilih LEADER yang terbaik. Sebab leader yang hebat ni akan bantu untuk guide sampai la kita berjaya macam Leader tu. Bukan tinggalkan kita terkapai-kapai sorang2.


Nak berjaya memang boleh dengan usaha yang berterusan dan sungguh2 tapi tanpa panduan dan tunjuk ajar daripada Leader yang betul memang akan menyukarkan perjalanan kita untuk capai income 4-5-6 angka dan berjaya. Leader memang memainkan peranan yang sangat sangat sangat PENTING!


Alhamdulillah group Shaklee Lisa memang aktif sangat. Lisa memang bersyukur sebab ada je tips2 sales, and bukan tu je. Amalan-amalan rohani tu pun diajar sekali untuk tarik rezeki sebab semua rezeki kan Allah yang bagi :)


Group Lisa mementingkan pengetahuan mengenai nutrisi produk melalui coaching yang dijalankan. Sebagai mentor, kita akan guide semua ahli dalam group supaya capai apa yang mereka nak supaya kita semua boleh berjaya sama2! :)


Apa yang boleh lisa katakan, setiap minggu akan ada online class tentang info nutrisi produk, cara nak skor sales, cara nak faham tentang produk, cara nak close deal dengan customer, dan macam-macam lagi! Rasanya banyak sangat dah class haha



Oleh itu, sesiapa yang ingin mendapatkan tunjuk ajar daripada lisa, ingin merasa income 4-5-6 angka  boleh contact lisa for further info :) Alhamdulillah lisa sekarang hampir dengan income 4 angka, inshaaAllah akan mengejar income yang lebih tinggi lagi. Financial and time freedom, lisa memang mengejar dua2 nih for my own benefit in future :)


Boleh whatsapp kite untuk info, 019-5678501 :)


Next entry, inshaaAllah lisa akan sambung share tentang produk. Stay Tuned!



Assalamualaikum :)



Your Health and Beauty Consultant
Nur Lysa
019-5678501
@shaklee.untukanda
FB : Lysa Sofia




Saturday, December 17, 2016

study week part 1 - semester 3


HTV
BI
SHE
BIOSTAT
PENGAJIAN ISLAM


I'm making coffee for myself now :)

Semoga semua soalan exam senang lah hendaknya Aamiin :)