Monday, November 14, 2016

Shaklee products that I used :)

Assalamualaikum :)



Currently kite sedang menyiapkan beberapa assigments yang perlu dihantar sebelum final exam bermula. Macam tak percaya je lagi beberapa minggu dah nak final exam.. Kejapnya masa. Rasa macam baruu je masuk semester 3 haritu tuptup dah nak final dah.. 



Alhamdulillah my business is doing well. Order masuk je walaupun kadang-kadang tak sempat nak update sangat dalam sehari. Mama abah la orang paling excited setiap kali kite call, dorang selalu sangat tanya bisnes ok ke tak, duit cukup ke tak :') Alhamdulillah jugak, first time mama abah tak hantar duit sebab kite senyapp je bulan sebelum ni. Senyap yang betul-betul ada duit haha :D


Okay harini terasa macam nak cerita tentang produk Shaklee yang kita makan setiap hari :)







ESP Shaklee my favourite :) 
- ESP ni kite ambil setiap hari waktu pagi-pagi sebelum breakfast. Kadang-kadang amik time breakfast jugak. My favourite since dua tahun yang lepas :) Ada hari tu tak sempat juga nak consume, tapi bila hari yang tak sempat, kite akan make sure keesokannya tu akan consume jugak :)
Resepi?
Currently kite campurkan ESP + Mango Suquick. Sedapnyaaa rasa nak consume banyak kali je haha tapi kena beringat tak boleh over consume. Kalau tak dah tambah bancuhan baru dah :D







VITAMIN C PLUS & VITAMIN E :)

Ni pun kite consume setiap hari. Untuk kulit sihat + jerawat kecut + parut pudar. Biasa ambil sebiji pagi dan sebiji malam. Kalau malas atau terlupa, memang amik pagi tu je hehe.

Currently, muka kite sedang mengalami breakouts sikit. Macam jerawat baru naik dan tinggalkan parut hitam dan berbekas. Kat bahagian pipi pulak tu huhu tapi selalu je ingatkan diri supaya jangan risau bila jerawat naik.
Kadang-kadang boleh jadi healing crisis + persekitaran tak bersih (kena asap rokok etc) + guna produk luaran yang salah.

What I did every night sekarang adalah, sebelum tidur Wajib sapu VITAMIN E pada muka di area yang bermasalah. Tidur semalaman dengan sapuan tu then bangun pagi esoknya baru basuh muka macam biasa :)

Hasilnya? 

Parut memang pudar + jerawat memang kecut. Serius niiii kite cakap serius! Bukan nak bagitahu sebab kita jual tapi sebab memang kecut. Sebab tu sebenarnya dah masuk dua minggu lebih kita sapu VITAMIN E sebelum tidur tapi baru nak share sekarang tips ni hehe :)


Apa lagi yang korang boleh buat selain makan Vitamin Dua Beradik nih?

BOLEH BUAT JADI MASKER!
Haa betul tau. Jimat plus best sebab dua-dua korang boleh sapu kat muka. Jimat tak? Jimat kan :D




Lain-Lain produk Shaklee? Okay kat atas ni adalah yang kite consume setiap hari.
Ada juga yang lain kita consume bila perlu atau bila badan sangat-sangat memerlukan.

1- GLA Complex. Kite consume time period je untuk redakan senggugut. Senggugut ni Allah dan kite sendiri sebagai perempuan je tahu perasaan sakit tu macam mana..belum bersalin lagi tuh haha. Bila makan GLA, senggugut memang hilang Alhamdulillah. The next period pun bila korang period, rasa senggugut tu cuma di tahap yang mild atau senang cite tak sakit langsung! 
GLA ni jugak bagus untuk siapa yang mengalami masalah period tak teratur, PCOS, masalah hormon dan lain-lain. Untuk lebih senang, boleh terus cerita dengan kite masalah korang inshaaAllah kite boleh bantu :)

2- B-COMPLEX. Ni kite consume masa rasa keletihan + period jugak. Sebab masa period kan banyak zat besi yang hilang daripada badan, justeru itu kita sebagai perempuan memerlukan vitamins tambahan untuk memenuhi keperluan tenaga badan. InshaaAllah after amik Bcomplex ni, badan akan stay energized dan sihat :)

3- ALFALFA COMPLEX. Yang ni kite consume masa ada keputihan sahaja. Kalau baca entri sebelum ni, kite memang ada masalah keputihan dari dulu. So sejak consume Alfalfa, masalah tu mula-mula berkurangan pastu hilang terus! Alhamdulillah :) So disebabkan masalah tu dah berlalu, jadi kita stopkan. Alfalfa ni bagus juga untuk detox/masalah resdung/lawas untuk membuang. Untuk mommies, Alfalfa merupakan Milkbooster yang hebat lagi-lagi bila digandingkan dengan ESP :) 

4- GARLIC COMPLEX. Haaa ni pun my favourite jugak hehe. Kite consume sebiji waktu pagi lepas breakfast untuk masalah jerawat + parut jerawat. Dulu pernah consume, kemudian dah expired then kita stopkan kejap. Currently, tengah menunggu GARLIC + CLEANSER baruuu sampai kat USM. 
Tak sabarnyeeeeeeee :D


Ok itu je supplement tambahan yang kite consume. Selain daripada itu, kite tak consume apa-apa dah. Memang Shaklee je dari dulu sampai la sekarang :)



Teringat haritu mama ada tanya, 



"Kalau untuk Set Bersalin, Set Berpantang Shaklee ada sediakan tak?"

"Ada ma,,kenapa?"

"Nanti dah kahwin, bila berpantang tu makan je Shaklee. Senang satu set je terus tak pening-pening nak makan benda lain."

".............."


Dalam hati time tu ok mama......itu dah masuk bab berpantang, jauh nau mama fikir tuuuuu :D
InshaaAllah bagi kite ready mental fizikal dan kewangan dulu. Mama kadang-kadang tak sabar nak tengok anak perempuan kesayangan dia ni kahwin hehe maybe sebab mama dah nak menghampiri zaman pencen kot..Kawan-kawan mama kebanyakannya ramai yang dah ada title baru iaitu nenek so no wonder lah.
 Tapi selalu je mama ingatkan usaha cari duit sendiri, jangan harapkan duit orang. Itu la yang selalu kite pegang + ingat untuk diri sendiri. Kalau nak kata berangan tu, instagram baju kahwin mana je kite tak stalk setiap hari hahaha tapi sayangnya realiti tak semudah itu. 
Laju je karang bila sampai bab-bab nih haha :D


I'll make sure my dream and my parents' dream come true first :)


Assalamualaikum :)





Untuk sebarang pertanyaan tentang produk SHAKLEE, boleh terus directly whatsapp kite tau :)


CARI KITER KAT SINI :

@shaklee.untukanda / @ lysabeautyshoppe
Whatsapp : 019-5678501
Facebook : Lysa Sofia