Thursday, September 15, 2016

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE my Favourite :)



Assalamualaikum. 
:)



Alhamdulillah baru ada masa nak update. Kebelakangan ni busy sikit sebab baru start semester so banyakkkk kena settle. Even yuran pun belum bayar lagi huhu. 
Sem ni memang ringan sikit sebab Lisa pilih untuk tak commit in anything.
Tapi still stay dengan MRS. Yang lain2 tu memang kena fikir in every aspect dulu. :)

Okay so hariniiiiiiii hariniiiiiiii kannnn,  



Harini Lisa nak share pengalaman Lisa guna Alfalfa Complex. Sebenarnya dah lama dalam 2 tahun Lisa consume. Masuk tahun ni maknanya 3 tahun lah hehe.
Lisa start amik Alfalfa 2 tahun lepas. Masa tu ambil sebab‬ nak rawat masalah kulit muka yang banyak jerawat pasir and kusam..
First time consume Shaklee dah kena makan herba..you know how it feels.....terpaksa sebenarnya....
Lisa kalau boleh memang taknak amik apa2 herba tapi sebab masa tu beli akak tu kata kena buang toksin untuk rawat masalah kulit.
T____________T



Masa tu memang takde pengetahuan apa2 pasal Shaklee kan, pasal Alfalfa pun tak tahu apa2 so just beli and consume je mengikut panduan yang akak tu bagi.
Lisa sebenarnya kurang sikit tau bab-bab herba nih sebab tak berapa suka dengan bau dia haha. Plus selalu dengar effect badan panas berpeluh tak selesa etc. 



Tapi bila dah consume Alfalfa, terus suka and sayang Alfalfa terlebih-lebih hehe :)
Lisa first time consume untuk masalah kulit kan so terus beli SET and consume ESP, VITAMIN C, GARLIC COMPLEX and ALFALFA. 




*Gambar nih semua yang Lisa amik masa mula2 consume Shaklee kecuali Garlic Complex je takde dalam gambar ni :)



Niat asal tu consume Alfalfa untuk detox and buang toksin daripada dalam badan je and untuk kulit sekali. Sebab masa tu kulit agak teruk dengan jerawat pasir, sunburn etc.
Tuptup bila dah consume Alfalfa ni jadi lawas je membuang. Naturally tau. Takde perut memulas ke apa sampai sakit-sakit perut semua. Dengan izin Allah yang pastinya :)



Bila dah lama2  consume SET DETOX macam Lisa cakap tadi tu, kulit makin okay and jerawat pasir berkurangan. 
Dengan asbab pengunaan Alfalfa ni, masalah kulit, perut, penghadaman, jerawat semua hilang.  
Alhamdulillah..  Lisa bersyukur sebab hanya guna satu produk je tapi semuaa masalah tu hilang :)



Alfalfa ni lagi satu best sangat! Sebab sebelum ni Lisa ada masalah keputihan. Biasalah perempuan kan, every month mesti period so nak taknak masalah tu memang ada.
Tapi ada juga wanita-wanita yang tak ada masalah keputihan, bersyukur la tau siapa yang takde tu hihi! Bila ada masalah keputihan ni kan, memang asyik kena tukar pantyliner selalu. 
Atau pendek katanya memang kena pakai selalu la all day long. Sebelum nih Lisa tak tahu pun yang keputihan ni boleh ganggu solat.
Bila Lisa tahu...rasa macam....oooooooh ok aku kena jaga kebersihan and selalu kena pakai la lepasni. Then dapat tahu lagi satu masalah yang masalah keputihan ni kalau tak rawat boleh jadi infection.
Perempuan wajib wajib wajib sangat jaga dalaman sebab badan kita kan nak pakai lama. If u know what I mean hehe :)



After Lisa consume Alfalfa ni, masalah keputihan tu dah takde lagi Alhamdulillah. Kadang-kadang tu Lisa skip jugak makan sebab terlupa, tak sempat dll tapi masalah tu memang 
kurang dah. Tak rugi cuba Alfalfa..sebenarnya Lisa consume untuk detox toksin daripada badan je tapi dapat bonus untuk rawat masalah keputihan sekali Alhamdulillah :)



Lagi satuu eh banyak betul lagi satu dia nih haha :D
Erm Lisa ada masalah resdung yang agak teruk jugak. Bila makan belacan ke budu ke memang gatal je hidung ni. Sampai pernah Lisa sumbat tisu dalam hidung sebab asyik berair je haha!
Kadang tu makan keropok lekor pun boleh gatal hidung sebab berminyak.. T________T
Effect resdung bila makan Alfalfa memang berkurangan habissss sebab gatal2 tu kadang2 je datang. Tu pun only selected foods je yang memang gatal satu muka macam belacan ke haa tu memang "kawan" resdung ni. Or yang memang trigger resdung macam habuk ke :)



Tu la semua pengalaman Lisa consume Alfalfa. Tak kurang dan tak terlebih hehe.. Now Lisa still consume sebab sebotol tu tahan 2-3 bulan ikut cara makan kita macam mana :)
Lisa jenis kadang2 terlupa haha so ada banyak lagi dalam tuu. Banyak sangat ;D
Sebotol ada 330 tablets so memang tahan lama sangat :)




Roughly Alfalfa ni kalau ikut pengalaman Lisa la kan, sesuai untuk :

  • Singkirkan toksin daripada badan
  • Rawat masalah keputihan
  • Melicinkan kulit muka 
  • Kurangkan masalah jerawat pasir. Certain case boleh hilangkan terus jerawat pasir tu.
  • Kurangkan masalah resdung atau alahan
  • Boleh minum as herbal drink dengan larutkan 2-3 tablets Alfalfa dalam air :)




Alfalfa ni bagi siapa yang taktahu adalah signature produk Shaklee tau. Kiranya yang paling legend la orang kata :D





Ni antara kebaikan dan kelebihan Alfalfa Shaklee yang lain :)

  • Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 
  • - Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut –
  • - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol. 
  • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor. 
  • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakitMencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan
  • Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.
  • Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.Memberi kelegaan semasa period.
  • Membantu Merawat arthitis 
  • Membantu Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Membantu membuang angin dalam badan 
  • Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  •  Meneutralkan asid dalam badan 
  • Membantu masalah keputihan pada wanita.
  • Membesar dan menegangkan payudara.
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri. 
  • Memulihkan urat selepas bersalin. 
  • Milk booster 
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  • Meningkatkan stamina lelaki
  •  Membantu Melegakan masalah sembelit




Banyak tak banyak tak kelebihan Alfalfa ni? Untuk kesihatan wanita memang perfect sangat..Tak perlu makan yang pelik2 hihi. Amik Alfalfa je :) 
Nasihat Lisa kalau ada masalah macam Lisa cerita kat atas tu especially masalah keputihan, cuba rawat sebab masalah tu bahaya...untuk kita sebagai wanita and bagi siapa yang ada masalah tu terutamanya. 




Kalau nak tahu kelebihan Alfalfa lagiii atau nak order boleh order directly dengan Lisa melalui Whatsapp 019-5678501 :)
InShaaAllah Lisa bagi best price and best consultation dengan korang semua.




Your Trusted SID Shaklee,
Lisa Shaklee
019-5678501 
Follow Instagram @shaklee_lisa untuk tengok more about products atau boleh je nak tanya Lisa directly. Either way will do :)




Till next entry. Nanti Lisa cerita pengalaman makan Garlic Complex, Vitamin E, B-Complex dll lagi tau! hehe



Assalamualaikum! Selamat membaca! :)

Sunday, September 11, 2016

Ikhlas,




Ikhlas.



Bila ikhlas, segala yang baik2 akan datang.


Bila ikhlas, segala rasa akan terluah melalui perlakuan dan perbuatan.


Bila ikhlas, soalan-soalan remeh tak perlu ditanya.


Tak perlu diragui lagi,


Kerana segala rasa boleh dirasai dengan dua hati.



:)